Друштво Политика

ЗБОГ ОДЛУКА ОДБОРНИКА БРАТУНЧАНИ ОПЕТ ПЛАЋАЈУ ДУПЛЕ ФУНКЦИОНЕРЕ

Плаћање „дуплих функционера“ у Братунцу је пракса која никако да „изађе из моде“. Неодговорност и безобзирност одборника у Скупштини општине Братунац, који су вођени искључиво личним и интересима елита из врхова својих странака, у посљедњих неколико година коштала је грађане Братунца пар стотина хиљада марака.

Посљедњи у низу случајева плаћања „дуплих функционера“ је и случај нелегалне смјене директорице Дома здравља Братунац Снежане Стојановић и именовање Милијана Вујића на њено мјесто. Мимо закона, одборници су 24. јула 2017. године донијели одлуку о смјени Снежане Стојановић, тадашње директорице Дома здравља Братунац, након чега је она покренула Управни спор пред Окружним судом у Бијељини, а који је 19. јуна ове године пресудио у њену корист. Према одлуци суда, Рјешење о разрјешењу директорице Дома здравља Братунац је поништено.

У складу са законом, Снежани Стојановић су исплаћене све заостале плате које је требала да прими у периоду од 24. јула 2017. године, када је смјењена одлуком одборника,  до 10. фебруара 2018. године, када јој је истекао мандат од 4 године, на који је раније била именована.

За све ово вријеме, грађани Братунца су плаћали и Милијана Вујића, који је у том периоду обављао функцију директора Дома здравља.

И у претходним годинама овакви случајеви нису били ријеткост. Наиме, нелегална рокада између Ћазима Јусуповића и Адила Османовића на мјесту предсједника Скупштине општине Братунац, нелегална смјена Амеле Салкић са мјеста замјенице начелника општине Братунац прије пар година, само су неке од одлука одборника због којих су грађани „у празно“ бацили стотине хиљада марака.

Све ове одлуке су само показатељ да одборници, као наводни „представници воље народа у Скупштини општине Братунац“, мало пажње посвећују стварном интересу грађана, јер да је тако, свакако не би доносили одлуке које грађане често много коштају, а због којих парламентарци не сносе никакву одговорност.