Друштво Друштво Република Српска

ЗАВРШЕНА АКЦИЈА РЕСПИРАТОР ЗА СРПСКУ

У Бијељину је јуче стигло 50 респиратора купљених у Русији из средстава прикупљених у хуманитарној акцији „Респиратор за Српску“, коју су компаније ТРБ и Елвако Метпро, у власништву Славена Ристића, покренуле средином марта, на почетку епидемије вируса COVID-19 у Српској, саопштено је из предузећа Технички ремонт из Братунца.

Респиратори /АВЕНТА-М 50 комада/ купљени су од компаније ЈСЦ „УИЕП“ Русија за 2.305.080 КМ /95.000.000,00 РУБ / или 46.101,60 КМ по комаду.

„Завршена је сва царинска процедура и респиратори ће ових дана бити уручени јавним здравственим установама – 10 респиратора Универзитетском клиничком центру Републике Српске, болницама у Бијељини и Добоју по 7, болницама у Источном Сарајеву и Требињу по 6, болницама у Зворнику и у Градишци по 4, болници у Приједору 3, болници у Фочи 2 и болници у Невесињу један респиратор“, каже се у саопштењу.

Компаније ТРБ И Елвако метпро и власник Славен Ристић велику захвалност упућују свим привредницима бијељинске регије, али и из осталих крајева Српске, који су својим донацијама подржали акцију “Респиратор за Српску” и показали колико привредници у кризним ситуацијама могу помоћи здравствени сектор и становништво.

Захвалност упућујемо и бројним појединцима који су уплаћивали личне донације, као и свим осталим учесницима у свим сегментима ове хуманитарне акције.

„Посебну захвалност желимо да изразимо и Амбасади Русије у БиХ и Амбасади Србије у Русији, које су пружиле свесрдну помоћ приликом набавке респиратора, као и властима РС И БиХ које су помогле да акција буде доведена до краја. Захвалност изражавамо и медијским кућама које су оглашавањем бројева жиро рачуна Црвеног крста за уплате, такође дале значајан допринос акцији“, стоји у саопштењу.

ТРБ и Елвако Метпро, по стварању епидемиолошких услова, организоваће вечеру захвалности за све који су подржали акцију и на тај начин сваком привреднику лично указати поштовање и захвалност за учешће.

У акцији “Респиратор за Српску”, на рачун Црвеног крста у Бијељини, уз чију помоћ и подршку је акција и реализована, закључно са 4. мајем, прикупљено је укупно 2.649.876,01 КМ.

Извор: БН