Братунац и Сребреница Друштво Друштво

ВЕЛИКА ПОДРШКА КОМПАНИЈЕ „ТРБ“ БРАТУНЧАНИМА

БРАТУНАЦ, 8.април – Генерални директор братуначке компаније „Технички ремонт“ (ТРБ) Славенко Ристић озваничио је данас почетак хуманитарне акције пружања помоћи, коју ће ова компанија континуирано достављати најугроженијим категоријама становника ове општине све док траје криза, изазвана појавом вируса корона. Тим поводом, он је новинарима изјавио да ће данас бити подијељено 50 пакета прехрамбених производа и хигијенских средстава, уз додатне пакете за породице које су у неповољној материјалној ситуацији, а имају дјецу.

-Од првог дана кризе смо укључени, јер сматрамо да треба да покажемо солидарност. У сарадњи са кризним штабовима Братунца и Бијељине идентификујемо материјално најугроженије породице, набављамо заштитну опрему и средства за дезинфекцију, истакао је Ристић поручујући да ће „ТРБ“ бити на услузи радницима, општинама и људима широм Српске и БиХ, све док траје криза изазвана коронавирусом.

Он је нагласио да ова компанија није отпустила ниједног радника и да то неће чинити. Ристић каже да се ради смањеним капацитетом, обављају послови из уговора, испоручује роба и да очекује нове послове, јер је руководство компаније у контакту са клијентима.

-Акценат је на континуитету производње, дезинфекцији и заштити грађана и радника, рекао је Ристић.

Увјерен је да ће ова компанија изаћи из новонастале кризе јача и боља, ако се сачува здравље људи.

-Циљ нам је да заштитимо људе јер, ако буде људи, биће и посла. Имамо младе, способне докторе и не треба заборавити да су они војници, људи који су највише на искушењу, истакао је Ристић предајући директору братуначког Дома здравља Александру Васићу заштитну опрему за медицинско особље и средства за дезинфекцију ове установе. Он је поручио да је „ТРБ“, као друштвено одговорна компанија, спремна да пружи помоћ медицинском особљу и да ће обезбиједити све што им буде потребно.

Васић је подсјетио да је компанија „ТРБ“ недавно обезбиједила контејнер за тријажу пацијената, који је постављен на улазу у Дом здравља.