Друштво Спорт

УРОШ ПЕТРОВИЋ – ДЈЕЧАК МАРАТОНАЦ

Урош Петровић… не знам како бисмо га представили? Већ довољно стар да није дијете, превише млад да би бисмо га назвали одраслим човјеком… Можда је момчина прави назив за њега.

Рођен је у Љубовији 16.01.2002. год. гдје и данас живи. Ученик је другог разреда машинске школе у СШЦ Братунац. Нетипичан за данашње вријеме и стандарде нездравог начина живота којим је окупирана омладина путем интернета, друштвених мрежа, видео игара, телевизије, овај момак живи живот на свој начин. На здрав и једини исправан начин.

Са дванаест година је открио љепоте планинарења. Са шеснаест открива изазове маратона. Члан је ПК „Торничка Бобија“ већ 4 године. Освајање планинских врхова је његова страст али је прошле године, сасвим случајно, на наговор својих пријатеља почео да трчи… И свидјело му се… Толико јако да је прошле године на позив неких других пријатеља из Ротердама у Холандији трчао свој први маратон. Ове године трчаће други пут на тој трци. За пар дана путује у Холандију гдје ће, како нам је рекао, представљати Љубовију и Братунац на најљепши могући начин. Улице Ротердама ће упознати овог дивног, прелијепог младића из нашег краја. Прије него га упознају Холанђани, желимо овом објавом да вас Србе, његове комшије и суграђане, упознамо са оним најбољим међу нама, онима који су обично непримјетни у својој скромности, а велики као планине са којима се друже.

На наше питање да ли му је нешто потребно, скромно је одговорио:
-Волио бих да ми неко уради и поклони мајицу са натписима Љубовије и Братунца, са неким препознатљивим мотивом из нашег завичаја, нпр. Дрином и симболом српског националног идентитета као што је наш грб.
-Само то?
-Да, само то!

Шта рећи…? Изгледа да смо се на почетку текста преварили код овог момка. 
Он је већ човјек….ЉУДИНА!