Друштво Политика

У СУСРЕТ ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА…

Сребреница

Следеће, 2020. год. биће одржани локални избори у БиХ. Већина политичких странака и независних удружења грађана још увијек не желе изаћи у јавност са именима својих кандидата за (градо)начелнике и посланике у локалним парламентима. Такав случај није у Сребреници, барем кад је у питању СНСД и њихов кандидат.

На сједници Општинског одбора СНСД Сребреница, одржаној 29.11.2019. године једногласно је потврђена Одлука Предсједништва да кандидат на предстојећим локалним изборима испред СНСД-а буде Младен Грујичић као заједнички кандидат.

Остаје нам да у наредном периоду видимо да ли ће и остале политичке партије из реда српског народа у Сребреници подржати актуелног начелника и кандидата за нови мандат, као што су ту урадиле на претходним изборима 2016. год. када је Сребреница добила српског начелника.

Колико год се неко из локалне, државне или међународне заједнице упирао да изборе у Сребреници представи као „само једне у низу“, чињеница је да су избори у овом граду, оптерећеним тешком ратном прошлошћу, својеврсни референдум за српског или бошњачког начелника општине Сребреница.

Нема сумње да ће бити потребно постићи консензус око многих питања, па и питања заједничког кандидата.
На испиту зрелости биће „српска слога“ и баш због тога, нека нам је Бог у помоћи!