Братунац и Сребреница Друштво Политика

У СУСРЕТ ИЗБОРИМА…

Ове године биће одржани локални избори у БиХ. Листе за општинске одборнике се полако припремају, али оно што је свима посебно интересантно јесу кандидати за (градо)начелничке функције.

Док се у Братунцу још не излази званично, ни незванично, са именима за ту функцију (мада сумњамо да ће актуелни начелник одустати од још једног мандата) у Сребреници се полако назиру потенцијални кандидати за начелника те општине.

Скоро па сигурно, актуелни начелник ове општине, Младен Грујичић ће поново бити кандидат за ту функцију. Његову кандидатуру ће највјероватније подржати највеће српске партије.

Њему на мегдан изаћи ће, по свој прилици, бивши начелник те општине Ћамил Дураковић, као заједнички кандидат свих бошњачких партија. Није никаква тајна да бошњачка политичка сцена већ дуже вријеме ради на повратку локалне власти у руке бошњачког начелника. Као могући противкандидати Ћамилу Дураковићу спомињу се Алија Табаковић и Хамдија Фејзић, али је тешко повјеровати у њихов избор јер су они политички недорасли Ћамилу Дураковићу.

Трећи кандидат, вјероватно независни, биће Александар Ацо Симић. Он је у изјави за наш портал потврдио своју кандидатуру и може се рећи да је, за сада једини, сигуран кандидат за функцију начелника општине Сребреница.

Да ли се нови начелник општине Сребреница већ сада назире?