Братунац и Сребреница Друштво Политика

СРПСКИ ЂАЦИ ПОНОВО У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА

Данас је министарка Просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић била у посјети Првој основној школи у Сребреници чиме је прекинут и бојкот наставе у овој установи. На састанку је разговарано о захтјевима родитеља српске дјеце.

Како нам је након састанка изјавио један од родитеља, Министарка је осудила нападе на српску дјецу и обећала да ће и на будућим састанцима бити обавезно позивани и родитељи српске дјеце.

Министарка је упозната са чињеницом да су закључци општинске комисије која је формирана ради проблема у образовању лажирани и такви послати у Министарство, те да је Министарство претходне договоре правило на основу тих закључака не знајући да су лажни.

Договорено је да сви захтјеви, било бошњачки или српски, буду најприје изгласани на општинској комисији, па да се онда са Министарством договара о њиховом спровођењу.

Родитељи, како кажу, поздрављају овакав став Министарства, надајући се да се слични случајеви дискриминације њихове дјеце неће више дешавати, као и да ће надлежни органи правилно и адекватно реаговати.