Друштво Остало Православље

СРЕЋНА СЛАВА СВЕТИ САВА!

Свима који се уче и онима који уче нашу Светосавску дјечицу желимо срећну славу!
Нека овогодишња наша честитка буде овај рад Марице Милосављевић, ученице трећег разреда Сребреничке гимназије.

Обрадујмо се, Срби, слави, колико се Свети Сава обрадовао нашој дјечици јутрос која испунише храмове. Будимо у мислима и молитви са нашом браћом у Црној Гори, као што је ова светосавска била на Жабљаку, у мећави, са својим вршњацима, тих пар сати док је радила овај рад. Слава Богу да нам дјеца воле сву Српску земљу, најдражу, кад већ одрасли неки не могу да је воле, не знају да је воле или неће да је воле. Важно је да дјеца виде да им хоће да отргну дио срца зли људи- попут изгладњелих вукова у сњежној ноћи.
Будимо поносни родитељи који гаје у дјеци оно свето! Поштујмо и волимо учитеље и помозимо им да од наше дјеце створе најмудрије главе.
Будимо поносни на нашу дјецу као што је Свети Сава данас поносан на свако ђаче пред Путиром, свако ђаче пред иконостасом док рецитује о њему, свако ђаче које запоји: ускликнимо с љубављу…

Да Господ услиши и све данашње молитве сваког светосавца!
Богу се помолимо да нас Свети Сава све загрли овако као што је нацртано на овом раду, да нас све загрли као што је загрлио људе синоћ у Подгорици, или оне ноћи на Жабљаку. Као што загрли сав наш народ последњих дана у Никшићу, Беранама, Херцег Новом!

Срећна слава Свети Сава!