Друштво

Сребреница: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ЗАПОСЛЕЊУ СА 26 ПРИПРАВНИКА

Начелник сребреничке општине Младен Грујичић потписао је данас уговоре са 26 особа, са завршеном вишом и високом школом са подручја ове локалне заједнице, којима је омогућено да у наредних 12 мјесеци раде као приправници у општинској администрацији и установама на подручју Сребренице.

Грујичић је рекао да је у био планиран пријем десет приправника да стекну радну праксу и заврше приправнички стаж, али су одлучили да, ради великог броја пријављених и њихове велике жеље и потребе за послом,  омогуће да свих 26  високобразованих кандидата, који су конкурисали, заврши приправнички стаж у наредних 12 мјесеци.

„Планирали смо средства за десет приправника. Биће нам потребно обезбиједити додатних 110.000 КМ за плате за  26 приправника и добили смо сагласност општинског парламента да се ребалансом буџета општине за ову годину планирају додатна средства за ову намјену“, истакао је Грујичић.

Он каже да су одборници показали разумијеваљње и солидарност те жељу да се младим стручним кадровима омогући да дођу до запослења и да положе приправничке испите и тако испуне услове за пријављивање на конкурсе за радна мјеста у струци за коју су се школовали.

Грујичић је прецизирао да су потписани уговори са приправницима на 12 мјесеци и да ће они у том периоду добијати новчану накнаду од 500 КМ мјесечно уз плаћено осигурање и стицаће искуства и праксу за рад на пословима за које су се школовали.

Он је изразио очекивање да ће неки од приправника остати да раде у општинским установама.

Након годину стажа свим приправницима биће омогућено полагање приправничког испита.

Један од приправника који је потписао уговор о раду на годину дана, професор енглеског језика Младен Стојановић из Сребренице каже да је задовољан што је добио могућност да ради и да након годину приправничког стажа коначно испуни све услове за запослење.

„Очекујем да ће бити занимљиво, да ће бити изазовно и да ћу стећи потребно искуство да могу самостално да радим у струци. Хвала начелнику и општини на разумијевању и омогућавању да  након школовања почнемо да радимо у свом мјесту, рекао је Стојановић

Слично говори и његов пријатељ Немања Јокановић,  професор физичке културе.

„Драго ми је што нам је наша општина обезбиједила услове да радимо и завршимо приправнички стаж да би лакше  дошли до сталног посла и егзистенције“, истиче Јокановић.

М.Пејић