Друштво

СРЕБРЕНИЦА: ПОЧЕЛА ОБНОВА СПОЉАШЊОСТИ СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА

У оквиру реализације пројеката који се финансирају средствима Општине Сребреница, почели су радови на постављању термо-изолације на згради Средњошколског центра.

Директор овог центра Момчило Цвјетиновић рекао је да је почела реализација пројекта која обухвата санацију дијела крова који је оштећен, затим постављање око 1.000 метара квадратних термоизолације и наношње нове вањске фасаде те замјена олука на објекту.

Он је прецизирао да је вриједност радова око 60.000 марака.

„Очекујем да ће радови бити завршени до краја септембра и да њихово извођење неће много ометати извођење наставе која почиње почетком идућег мјесеца“, каже Цвјетиновић.

Према његовим ријечима у овом центру очекују да ће бити прихваћен и њихов други пројекат који се односи на реконструкцију система гријања у школској згради и да ће, према добијеним обећањима ти радови бити финансирани средствима Србије, а изавршени до почетка сезоне гријања.

Бивши премијер, а садашњи предсједник Србије Александар Вучић је на инвестиционо-развојној конференцији у Сребреници у новембру 2015. године обећао помоћ овој општини у износу од пет милиона евра.

Два милиона су одмах уплаћена у општински буџет за његову санацију и измирење дугова које је општина имала, а три милиона су намијењена за инфраструктурне пројекте који се реализују ове године.

Тим средствима финансира се изградња модерног објекта дјечијег обданишта, реконструкција и изградња више локалних и сеоских путева, те реконструкција главне саобраћајнице кроз Сребреницу и изградња тротоара на више дионица.

Осим ових пројеката, тим средствима гради се производна хала у Поточарима и реконструисан је објекат старе школе у Скеланима у коме ће бити отворен текстилни погон у и запослење добити двадесетак радника, а у плану су још неки мањи пројекти.

М. Пејић