Братунац и Сребреница Друштво Политика

САОПШТЕЊЕ ПРЕДСТАВНИКА СРПСКОГ НАРОДА У СРЕБРЕНИЦИ

На састанку представника родитеља дјеце српске националности са начелником општине Сребреница, на коме су присуствовали протојереј Александар Млађеновић, парох Сребреничке парохије, потпредсједник Скупштине општине Сребреница, представници политичких партија (чланови скупштинског колегија) СНСД, СДС, ДНС, СРС уз подршку организација које су проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата, а у контексту дешавања које су бошњачки политички представници проузроковали оркестрираним нападима на оно што нам је најсветије-а то су дјеца, донешено је сљедеће саопштење за јавност:
– Оштро осуђујемо сваки вид напада на малољетне ученике и злоупотребу дјеце у политичке сврхе.
– Дајемо пуну моралну и институционалну подршку српским ученицима и родитељима који су мета напада.
– Позивамо надлежне институције, прије свега МУП и Тужилаштво Републике Српске и да преиспитају и процесуирају:
– Пријетње смрћу које су упућене ученицима и њиховим родитељима путем друштвених мрежа;
– Распиривање вјерске и националне мржње према малољетним лицима;
– У организацији замјеника начелника Хамдије Фејзића извршен је неовлаштен упад лица у просторије ЈУ „Прва основна школа“ Сребреница, предвођеним предсједником Скупштине општине Сребреница Недибом Смајићем, који су својим вандалским чином проузроковали застој у раду образовања ученика, а све ради прикупљања јефтиних политичких поена.
– Позивамо Министарство просвјете и културе Републике Српске да недвосмислено стане у одбрану српских ученика и родитеља, који су мета напада.
– Неприхватљиво је увлачити школу у нешто што се није ни десило унутар њених просторија, а што је очигледно да се већ више година уназад ова институција користи као полигон спровођења политике бошњачких представника искључиво у предизборну сврху;
– Даје се пуна подршка управи ЈУ „Прва основна школа“ Сребреница у спровођењу Закона о образовању Републике Српске и санкционисању свих који опструишу његово провођење у смислу бојкота наставе.