Вијести

РУСКИ АМБАСАДОР У БиХ ПОСЈЕТИО ОПШТИНЕ СРЕБРЕНИЦУ И БРАТУНАЦ

„Питање жртава не треба политизовати него им одавати почаст и поштовати их. Треба гледати напријед и размишљати о заједничком животу и међусобној сарадњи“ – рекао је Иванцов обраћајући се новинарима послије разговора с начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем који га је упознао о стању и потребама ове локалне заједнице.
Он је истакао да је Русија гарант Дејтонског споразума те да има исти однос према свима који живе у БиХ.
„Задовољан сам што се у Сребреници остварује сарадња међу политичким странкама и различитим етничким групама“ – истакао је руски амбасадор изразивши посебно задовољство што је Грујичић конструктиван начелник.
Посјету Иванцова Сребреници Грујичић је оцијенио као веома важну за ову општину.
„Захвални смо Иванцову за његово интересовање за Сребреницу и сагледавање начина сарадње између ове општине и Руске Федерације“ – рекао је Грујичић.
Иванцов је прије разговора са Грујичићем посјетио спомен собу и одао почаст српским цивилима и борцима који су страдали на подручју Сребренице у посљедњем рату.

У разговору са начелником општине Братунац Недељком Млађеновићем водио је разговор о могућностима и перспективама сарадње са овом локалном заједницом.
„Постоје могућности за реализацију економских пројеката и било би корисно да погледамо конкретне пројекте.
Са задовољством подржавамо Фестивал руског филма који се организује у Братунцу а подржаћемо и друге пројекте везане за будућу културну сарадњу“ – поручио је Иванцов који је након разговора са Млађеновићем посјетио братуначко гробље гдје је положио цвијеће и одао почаст српским жртвама посљедњег рата.
Млађеновић је упознао Иванцова са могућностима економске сарадње и очекује да ће у будућности производи из Братунца и ове регије бити пласирани на руско тржиште.
„Припремићемо и доставити амбасади Русије конкретне економске пројекте и предочити природне ресурсе“ – поручио је Млађеновић рекавши да ће у фебруару наредне године доћи до братимљења Братунца и руског градића Рошаља.