Братунац и Сребреница Друштво Друштво

РЕНОВИРАЊЕ СРЕБРЕНИЦЕ

Стамбене зграде у насељу „Баратова“ у Сребреници добиле су нови изглед.
Овим је настављена акција уређења фасада у овом граду. Мора се признати да Сребреница данас, за око, изгледа заиста сређено и лијепо. Нове фасаде, уређене улице, тротоари, мостићи, репрезентативни спортски терени, ново дјечије обданиште, реновирана основна и средња школа, уређује се корито ријеке Крижевице, Црква је такође реновирана, сеоски путеви се асфалтирају…
Браво! Лијепо и за сваку похвалу.

Не треба заборавити на шта је овај градић личио до прије четири године под владавином бошњачких политичара.
Од завршетка рата па до доласка на власт првог српског начелника, у Сребреницу се за обнову слило преко милијарду марака донација из цијелог свијета. Да је пола од тог новца завршило у Сребреници, градић би био позлаћен. Гдје је завршио тај новац, питање је за бошњачке политичаре у чије фондове, али и џепове, се сливао сав тај новац.

Садашња српска власт заиста се труди уредити овај град. Ипак, напоменули бисмо их да још увијек нису асфалтирали комплетан пут до манастира Сасе (саграђен давне 1242.године, задужбина Уроша Немањића), као и до манастира Карно који је такође Немањићка задужбина из XIII вијека. Ко ће то, браћо Срби, урадити ако не ви?! Ћамил, Хамдија, Алија и њима слични сигурно неће.
Притом, не би било лоше да нека од ових уређених улица у Сребреници понесе назив Горана Зекића или Слободана Илића.

Али добро, вријеме је пред вама…

Коментаришите вијест

Притисните овде да пошаљете коментар