Друштво Опште

ПРВА ПОМОЋ ЗА ПРВУ ПОМОЋ

Братунац је недавно добио нову зграду Дома здравља, без икакве дилеме, репрезентативну!
И кад нам се учинило да је дошао крај мукама пацијената и љекара због неадекватних услова за лијечење, код нас увијек исплива неки нови проблем. Да ли је то зато што их редовно гурамо под тепих?

Данас смо добили позив од возача санитета запослених у братуначком Дому здравља. Муке са којима се они сусрећу свакодневно, изгледа су превршиле сваку мјеру.

У изјави за наш портал, коју су дали возачи Далибор Андрић и Новак Мићић, стоји:

„Брука и срамота за Дом здравља и општину Братунац јер су допустили да већ дуже вријеме санитетска возила остају у квару, а да се пацијенти на путу пребацују из једног возила у друго. Неријетко, уморни након дијализе, пацијенти морају да чекају на путу како би се превезли до својих домова. Сви возачи већ дуже вријеме упозоравају надлежне и говоре им да је возни парк један од најлошијих у региону, да су возила дотрајала, али нико нема слуха за наше проблеме. Кроз шта пролазимо и како се сналазимо док јуримо у неисправним возилима, ризикујући своје и животе пацијената, само ми знамо. Живимо у нади да ће се ускоро нешто побољшати, да ће општина пронаћи средства за набавку нових возила, или да ће и нама неко донирати санитетско возило као што су недавно донирали општини Сребреница два нова возила. Драго нам је због наших сребреничких колега што имају исправна возила, али напомињемо да Дом здравља у Братунцу има троструко више интервенција од било ког другог дома здравља на регији. Због пацијената али и нас самих, још једном апелујемо на надлежне да нам обезбједе исправна и безбједна возила. Да нас, не дај Боже, не снађе нека већа невоља од квара на путу.“