Друштво

Одржана 10. изложба паса свих раса у Братунцу

У оквиру манифестације „Дани малине 2017“, на платоу испред СШЦ Братунац, данас је одржана 10. по реду изложба паса свих раса. Организатор ове изложбе је Кинолошко друштво Братунац, а на изложби је учествовало 26 паса.

Осим поосних власника прелијепих куца, на данашњу изложбу је дошао и велики број љубитеља ових животиња, нарочито малишана. Псе је оцијењивао кинолошки судија за све ФЦИ групе Недељко Благојевић из Новог Горажда.

За најљепшег пса на изложби проглашен је српски тробојни гонич који је у власништву Ћамила Дураковића из Сребренице, друго мјесто заузео је Укас вон Мининг власника Младена Миловановића и треће мјесто белгијски овчар власника Миладина Радовића.

У категорији „Дете и пас“ прво мјесто је заузео чау чау власника Александра Васића из Братунца, а чији је водич била Марија Васић, друго мјесто шар пеј власништво Ивана Куча чији је водич био Вукашин Куч из Зворника и треће мјесто померански шпиц власништво и водич Валентина Матић из Братунца. Четврто мјесто у овој категорији заузео је њемачки овчар власништво Драгослава Марковића чији је водич био Тихомир Марковић.

Изложба паса свих раса је традиционална манифестација у Братунцу и организује се већ 10 година.