Друштво

Одложен састанак малинара са министром Мирјанићем

Састанак између представника Удружења малинара „Виламет“, које окупља произвођаче овог воћа из Братунца, Сребренице и Милића, и министра пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Српске, који је био договорен за сутра, а на којем би се разговарало о рјешавању проблема који је настао услијед ниске откупне цијене коју су понудили хладњачари, одложен је због непланираних обавеза министра Стеве Мирјанића, рекли су нам у овом удружењу.

„Данас смо добили позив из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и саопштено нам је да су министру искрсле неке неодложне обавезе и да ће договорени састанак бити одржан почетком наредне седмице. У понедељак ћемо поново контактирати са надлежним у овом министарству и очекујемо да ћемо већ у уторак бити на састанку са министром“, рекао нам је Љубиша Алемпић, предсједник Удружења малинара „Виламет“.

Како је Деспотовина раније писала, малинари су тражили пријем код министра Мирјанића и очекују да ће се ово министарство укључити у рјешавање проблема малинара, а који се односи на ниску откупну цијену малине коју су понудили хладњачари. Раније нам је речено да ће тема разговора бити и евентуално рјешавање овог проблема на неке дуже стазе.

Хладњачари су изашли са откупном цијеном овог воћа од 1.9 марака, што малинари сматрају неприхватљивим.