Политика

Одборници у уторак оцјењују рад начелника и СО у претходној години

Одборници Скупштине општине Братунац, на сједници која је заказана за уторак, расправљаће о Плану капиталних инвестиција за 2018. годину у овој општини, као и о извјештајима о раду начелника и СО у претходној години.

У Плану капиталних инвестиција налази се пар пројеката који су већ у току, а чији се завршетак планира у току ове године.

Што се тиче нових и значајних пројеката, у Плану стоји да ће ове године бити извршена реконструкција пута Дрињача-Братунац-Скелани, који је на појединим дијеловима у катастрофалном стању још од поплава из 2014. године. За санацију овог пута планирано је 5 милиона марака, које је обезбједило ЈП „Путеви Српске“.

У овом плану стоји још и да ће у току 2018. године бити извршена изградња стамбеног објекта за расељавање алтернативних смјештаја, уређење простора око Дома здравља, као и санација корита Крижевице, Глоговске ријеке, Кравичке ријеке и Слапашничке ријеке.

Такође, стоји још и да ће општина издвојити 180.000 марака за изградњу путева, улица, водоводне и канализационе мреже, мада није назначено којих путева и улица, нити у којем периоду године су планирани ови радови.

Осим о инвестицијама и плановима за ову годину, одборници ће на сједници оцијенити и урађено у прошлој. Наиме, на дневном реду се налазе и извјештаји о раду за прошлу годину начелника општине и Скупштине општине Братунац.

Свој суд одборници ће дати о Извјештају о раду начелника општине за 2017. годину, у којем стоји да је у току прошле године, кроз велики број капиталних пројеката, обезбјеђено и у Братунац уложено око 30 милиона марака, да је остварено боље пуњење буџета ове општине, да су спровођене мјере штедње на свим нивоима како би се обезбједило што више новца за инвестиције, да је вршено извјештавање и контрола утрошка средстава код свих буџетских корисника, да су успјешно реализоване све културне, привредне и спортске манифестације и још низ других активности.

У Плану рада за 2018. годину, који је саставио начелник општине, пише да је у току ове године у плану стварење што повољнијих услова за привлачење потенцијалних инвестотора који ће допринијети развоју општине и новом запошљавању, да ће се посебна пажња посветити стварању што повољнијих услова за привлачење нових инвестиција које ће допринијети развоју општине, обезбиједити што квалитетније пружање услуга грађанима, спроводити активности на стварању и одржавању што повољније и стабилније политичке и безбједоносне ситуације на подручју цијеле општине…

Поред овога, на дневном реду биће и Програм рада СО Братунац за 2018. годину, Приједлог одлуке о измјени регулационог плана, као и Приједлог одлуке о одлагању отпада на подручју општине Братунац.

Сједница ће се одржати у Скупштинској сали, а почеће у 10 часова.