Спорт

ОДБОЈКАШИЦЕ НИЖУ ПОБЈЕДЕ

Сениорке ЖОК Братунац победиле су ОК Либеро 3:1 на тешком гостовању у Бијељини. Овом победом завршена је полусезона, а наша екипа је завршила на другом месту али са истим бројем бодова као првопласирана Дрина Зворник, што нам даје реалне шансе у борби за пласман у прву лигу РС. Такмичење се наставља у фебруару.

Јуче су и наше пионирке одиграле пријатељску утакмицу у Бијељини. Иако је резултат био у другом плану, комбиновани састав пионирки победио је 3:0. Пионирке су, као што је већ познато, завршиле годину на првом месту, а првенство настављају у фебруару утакмицом у Зворнику, иако та утакмица нема резултатски значај јер обе екипе су избориле пласман у 16 најбољих и чекају на нове групе. Прваци тих група играју финале за првака РС.
Јуниорска екипа следећи викенд (8/9.12.2018.) игра утакмице првенства РС, а противници су им Радник БН и Дрина Зворник. Ове утакмице послужиће нам као припремне за кадетско првенство у ком имамо високе амбиције. Кадети играју 15/16.12.2018. кадетски турнир у Братунцу, а групу чине Славија И. Сарајево, Дрина Зворник и Братунац. Најбољи из групе пласираће се међу 12 најбољих.

Као и досадашњих година наш клуб има високе амбиције у млађим категоријама, а ове године и наш први тим је у врху табеле са реалним шансама за пласман у прву лигу. То је једна од ретких екипа, са искључиво домаћим играчима из властитог погона клуба, и то као најмлађа екипа у лиги.