Братунац и Сребреница Друштво Друштво

ОБИЉЕЖАВАЊЕ СТРАДАЊА СРБА У ПОДРИЊУ

Данас, 05. јула 2020. у 11:00 часова код Спомен крста на Градском гробљу у Братунцу одржан је парастос и полагање вијенаца за Србе пострадале 1992. год на Петровдан. Помену су присуствовали делегације Владе Републике Српске, руске амбасаде, представника борачких организација и жртава рата…

Ове, као и ранијих година обиљежавање страдања српског становништва се одржава у првом викенду јула, а не на Петровдан. Зашто је то тако, не знамо.

У краткој изјави за портал Деспотовина, предсједник Борачке организације Братунац, Зоран Гвозденовић је рекао да је страдање српског народа на Петровдан 1992. ове године било скромно обиљежено. Разлог за то су мјере које се спроводе у борби против ширења вируса COVID-19.

– Добили смо обавјештење од званичних органа власти да је дозвољено окупљање највише 50 људи због ширења заразе вирусом корона. Ми смо те захтјеве испоштовали и мјере заштите спровели савјесно и одговорно. Питам, да ли ће ове мјере важити и 11. јула када у Поточарима буде обиљежавање страдања бошњачког народа? – рекао је Зоран Гвозденовић.

Нека је вјечна слава и хвала свим српским жртвама који су своје животе уткали у темеље Републике Српске.

Подсјећамо, у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату 1992-95. у Братунцу је убијено 3267 Срба од стране муслиманских злочинаца предвођених Насером Орићем из заштићене зоне УН Сребреница.
До данас, нико није осуђен ни за један од тих злочина!