Братунац и Сребреница Друштво Друштво

НЕ ВОЛИМ ТЕ АЛИЈА!

Јуче је у Сребреници испред Храма Покрова Пресвете Богородице обиљежен велики православни празник – Преображење Господње. Након литургије и литије око храма, одржан је свечани ручак за све присутне у част тридесетогодишњице оснивања СДС Сребреница. Била је то прилика да се подсјетимо времена када је народни херој Горан Зекић, заједно са Србима овог краја, формирао прву и тада највећу српску политичку партију у Сребреници.
Након тога, приступило се народном весељу, гдје се запјевала и пјесма: „Не волим те Алија, зато што си балија…“

То је био повод дежурном сребреничком плачки, Ћамилу Дураковићу, да узбуни федералне медије преко свог фејсбук профила.
На сав аваз зин’о да су Срби пјесмом угрозили животе муслимана Сребренице. Нису, болан, Ћамиле!
Пјевали Срби о Алији Изетбеговићу, човјеку који је прије тридесет година жртвовао мир у БиХ.

Добро, знамо да је предизборна кампања у току, знамо твоје лице и његово наличје… Човјек коме је Алија идол, а ратни злочинац Насер Орић јаран и не може боље од овога.

Него, зашто болан не пустиш Алију Табаковића да се први огласи? Што ти купиш сву славу међу својима?
Додуше, дјелује Алија помало сметено… да не кажемо какву тежу ријеч. Ето, синоћ се и он огласио али нисмо тачно сигурни чији текст је изрецитовао у диктафон Дневног аваза, твој Ћамиле или Суљагићев? Чини се да је мало удробљен.

Што се тиче саме пјесме, а која се поред скромног разгласа ипак чула до Сарајева, ми ту не видимо ништа спорно. Не волимо Алију зато што је балија и што је срушио миран сан. Нек` му носи Дрина 100 муџахедина сваки дан. И нисмо ми криви што се црно пише (појединцима) јер не шаљу ни Арапи донације више…

Ма пјесма је толико добра и антиратна да је морамо и ми овдје пустити. Уосталом, да није тако, јутјуб би је сигурно уклонио.

Ајмо браћо, појачај!

https://youtu.be/OEXVw2Gh0mM

Коментаришите вијест

Притисните овде да пошаљете коментар