Друштво Опште

НАШИ ЉЕКАРИ – ПРИМ. ДР ЉУБИСАВ ГАВРИЋ

Јуче, 05.04.2019. год. у Бањалуци, на свечаној церемонији у згради Владе Републике Српске, министар здравства Владе РС Ален Шеранић, Др мед. Љубисаву Н. Гаврићу, за његов допринос развоју здравства Републике Српске и унапређењу здравља становништва Републике Српске, додјелио је титулу ПРИМАРИЈУС!

Честитамо!

ЉУБИСАВ ГАВРИЋ је рођен 11. фебруара 1955. год. у селу Оправдићи, засеок Мандићи код Кравице. Основну школу „Петар Кочић“ у Кравици завршио је 1971. год. као ђак генерације.

Након завршене средње школе, 1975. год. уписује Медицински факултет у Сарајеву гдје је 1982. дипломирао са просјечном оцјеном 8,00. Специјализацију из интерне медицине, са одличним успјехом, завршио је 1992. год. у Клиничком центру Србије. Три дана по завршетку специјализације, 06.04.1982. год., мобилисан је у војску, тадашње Српске Републике Босне и Херцеговине (касније Републике Српске), а демобилисан тек 31.03.1996. год.

Радио је у Дому здравља у Сребреници, Служби за здравствену и социјалну заштиту Рудника боксита Власеница (касније Компанија „Боксит“ – Милићи), на Интерном одјељењу Опште болнице у Зворнику провео је 11 година, а последњих 20 година води своју приватну љекарску праксу у Осечини и Братунцу у Специјалистичком центру „Ескулап“ Др мед. Лазара Продановића.

Од почетка ратних сукоба у БиХ 1992. год. до почетка 1993. год. био је Управник и један од суоснивача „Прве ратне болнице Бирча“ у Милићима. Након тога је био командир Другог Интерног одјељења Трећег санитетског батаљона III Источнобосанског корпуса ВРС са зоном одговорности Бирач – Средње Подриње.“

Од пада Кравице на Божић 1993.год., заједно са врсним, тада ратним, а сада општим хирургом, Др мед. Лазаром Продановићем, добровољно, сваког викенда до половине 1996. год. долази у Дом здравља у Братунцу гдје збрињава рањене и болесне људе нашег родног краја којима је била потребна специјалистичка помоћ, без икакве надокнаде.