Друштво

Након јучерашњег дописа Иницијативног одбора, стигао експресан одговор из Општине Братунац

Након слања дописа предсједнику Скупштине општине Братунац, који су јуче упутили чланови Иницијативног одбора групе грађана Братунца који траже смањење одборничког додатка за 50%, из Општине Братунац одмах данас је стигао одговор. У јуче послатом допису, ова група грађана је најавила ангажовање Управне инспекције и евентуално изјављивање жалбе Врховном суду уколико представници локалне власти наставе да игноришу приједлог иницијативе којом се тражи смањење одборничког додатка, а која је достављена стручној служби СО прије мјесец дана.

У одоговору који је данас стигао наводи се да је овај приједлог разматран на кабинету Начелника општине Братунац и да је одлучено да буде уврштен у дневни ред сједнице Скупштине општине, те да одборници одлучују о њему.

Такође, у одговору стоји да се ова иницијатива није могла уврстити у дневни ред претходне сједнице јер је исти раније утврђен, те да је у плану да се уврсти на дневни ред и да се разматра на сједници СО Братунац, али нигдје не стоји на којој сједници и када.

Из ове групе грађана, која за сада броји више од 20 младих људи, поручују да од ове иницијативе неће одустати и да ово сматрају још једним од видова одуговлачења и манипулације од стране локалне власти. Такође, наводе да су у договору са правником одлучили да се обрате Управном инспектору и Врховном суду уколико овај приједлог не буде уврштен на дневни ред наредне сједнице СО Братунац.

Деспотовина ће и у наредном периоду пратити све активности везане за ову иницијативу, а свакако ће бити и на сједници на којој се буде одлучивало о истој и информисати грађане Братунца о евентуалном исходу гласања одборника СО.

Коментар

Притисните овде да пошаљете коментар