Братунац и Сребреница Друштво Друштво

МАЛИ ШАМПИОНИ И ВЕЛИКИ ЛУЗЕРИ

„Терени у Сребреници пружају одличне услове за тренинге у љетњем периоду. Бетонска подлога је највећи ‘непријатељ’ за здравље једног спортисте, поготово кошаркаша. На таквој подлози веома честе су неугодне повреде. Ови терени посједују најмодернију спортску (берго) подлогу која је одличан амортизатор при великим спортским напорима. На њој су повреде зглобова и мишића сведене на минимум. Здравље наших малих кошаркаша је ипак највећи приоритет – рекао је Југослав Југо Петрић, тренер млађих категорија братуначког кошаркашког клуба.

Постављање овакве спортске подлоге са кошаркашком конструкцијом кошта отприлике 30 000 марака.

„Братунац је град који брине о својој дјеци, град који има перспективу и град у који људи досељавају“ – рече недавно прва глава братуначке општине.
Због овакве бриге о дјеци до сада је отишло стотине талентованих дјечака и дјевојчица из нашег града.

Ове, као и сваке претходне године, из буџета братуначке општине биће издвојено стотине хиљада марака на разноразне регате, сајмове, туристичке организације, сличне манифестације и удружења чија је једина сврха постојања најобичније паразитирање.

Подсјећамо, КК Братунац ТРБ се такмичи у Премијер лиги БиХ. Пласманом у највиши ранг такмичења створен је позитиван импулс код дјеце ка овом спорту. Обезбјеђивање адекватних услова као базне подлоге нажалост није препознато нити подржано од власти овог града али и одређеног броја грађана који неозбиљним коментарима:
„Па и ми смо играли на ливади. Шта хоће данашња дјеца?“ дају алиби и амнестију неодговорној власти за ову небригу.

Братуначки спортски терени су данас тужна слика једног града. Захваљујући донацијама неколико привредника и људи из дијаспоре прошле године је купљено неколико кошева који су постављени на игралишту, код школе, у неколико мјесних заједница…
Општинске власти намјерно и свјесно игноришу апеле за уређивање спортских терена. По медијима, пред изборе уста су им пуна бриге о дјеци и заједници. На терену слика је другачија.

Шта да вам кажемо, дјецо?
Нисте ви криви.
Никако од ливаде да одмакнемо.