Друштво Опште

МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ У БРАТУНЦУ

Малац Генијалац је школа менталне аритметике, заснована на јапанском Хикари методу, који има за циљ да деци у раном узрасту (4-12 година) на забаван и занимљив начин приближи комплексне математичке операције и побољша и стимулише здрав ментални развој деце. Учење се заснива на раду са рачунаљком абакус, која се састоји од куглица различитих боја, а које се у процесу учења премештају са једне на другу страну. Такво учење кроз игру, деци омогућава да запамте и визуелизују абакус и да без потешкоћа, напамет решавају математичке мозгалице. Кроз овакво учење побољшавају се пажња, меморија, концентрација, логика, визуелизација, инталигенција.

Настава је осмишљена тако да се ради у малим групама (од 6 до 12 ученика), како би се пажња подједнако посветила сваком од полазника. У зависности од напредовања наших ђака, организује се допунска и додатна настава, као и надокнада пропуштених часова. Предност нашег програма је у јединственој online платформи која пружа континуирану комуникацију између предавача, ученика и родитеља. Деца могу увежбавати брзо рачунање са другарима из читаве БиХ.

Наш план и програм усклађен је са школском годином, тако да настава почиње у септембру 2019. године. Како је уписни рок већ почео, позивамо све заинтересоване да нас посете у суботу и недељу 18. и 19. маја на тргу Милоша Обилића у Братунцу, где ће се одржати промоција школе.

Наставу ће водити сертификовани предавачи: Сара Продановић, молекуларни биолог и наставник у ОШ „Петар Кочић“ у Кравици и Данко Франчић, дипл. економиста. 
Школа менталне аритметике постоји у свим већим градовима Србије и БиХ. Захваљујући Сари и Данку, братуначка деца неће бити ускраћена само зато што живе у малом месту и имаће прилику да похађају школу менталне аритметике у свом граду.

За више информација можете их контактирати на бројеве телефона +38765/656-738 или +38162/887-05-37 или посетити њихову фејсбук страницу: https://www.facebook.com/malacgenijalacbratunac/ , 
као и инстаграм страницу: https://instagram.com/malac_genijalac_bratunac…