Друштво Опште

КУРТА И МУРТА

Највећа шанса да власт остане власт је слаба опозиција.
Колико смо само пута извјештавали о братуначкој опозицији, која постојећу власт не узнемирава ама нимало. Начелник зна свима цијену, пошто је раније већину и куповао, и зна да, кад загусти, увијек може да их купи за ситне паре. Још су сад сви у једној странци, па се више не зна ни ко пије ни ко плаћа. Најлакше се мешетари у мутним водама, а у Братунцу вода више није мутна, него муљ до кољена.

И у Сребреници је слично. Нису сви у истој партији, али ни тамо опозиција званично не постоји с обзиром да су све партије у власти. Једна групица се кобајаги прави опозицијом, ако се у опозицију уопште може да рачуна пискарање под лажним профилима на фејсбуку. Јер, ако то буду радили под правим именом, изгубиће и оно мало привилегија што имају. Са друге стране ни карактер им не дозвољава да стоје иза онога што говоре.

За Братунац ћемо лако. Немање никакве алтернативе може нас коштати само тога што ћемо да останемо затуцани провинцијалци.
Несрећа Сребренице је што се на њој највише познаје бахатост и глупост позиције и безидејност и неспособност опозиције. Нажалост, све то може врло лако да доведе да из добијене битке Срби изађу као губитници. Ако се то догоди, нека им не буде крив народ, јер је народ учинио своје. Криви ће бити они који имају све полуге и одговорност у својим рукама.
И нека им не буде крива Деспотовина.

У том мору неспособњаковића, тих Курти из власти и Мурти из „опозиције“, најлакше је да се, и једни и други, окоме на Деспотовину. Ето, ми смо се продали, ми фаворизујемо једне и друге, ми кваримо рачун некоме. Али не, господо, нећете сву одговорност ставити на плећа двојице људи који воде један портал! Нисмо ми имали милионске буџете и власт све ове године, него ви! Ми из ничега правимо нешто, а ви из свега не правите ништа!

И зато, и једни и други, каните се Деспотовине и почните да размишљате на који начин да придобијете и нас и народ. Не брините се, препознаћемо ми ако будете вриједни и поштени и знаћемо то да цијенимо. На вама је само да ви не будете ви.