Друштво Спорт

КОШАРКАШКЕ ИГРЕ У И ОКО БРАТУНЦА

Остало је још три дана до почетка кошаркашке Премијер лиге БиХ. Како ствари стоје, неизвјесно је да ли ћемо гледати најбоље БХ тимове у нашем граду. Већ дуже вријеме траје спор између Кошаркашког савеза РС и Кошаркашког савеза БиХ око учешћа КК `Игокеа` у домаћем такмичењу. Наиме, учесник АБА лиге не жели се прикључити домаћем такмичењу до завршетка АБА лиге, док БХ савез жели да Игокеа наступи од старта првенства. Цех овом неспоразуму могли би платити клубови из РС, `Младост` из Мркоњић Града и `Братунац`. Сутра је нови састанак ова два савеза и надамо се коначном договору. Клубови из Републике Српске ће поштовати одлуке Кошаркашког савеза РС.

Ово је само један од клипова у погону нашег тима. Након освојене титуле шампиона РС, стигла су обећања и увјеравања општине Братунац да ће помоћи клубу да оствари историјско учешће у најјачем такмичењу. Нека од тих обећања су испунили, један дио нису. Након одласка тренера Млађеновића на његово мјесто стигао је Огњен Радић. Саставио је нови тим, уговори су потписани са играчима, тренинзи су почели 1. септембра. Клуб је добио генералног спонзора – ТРБ Братунац. Чинило се да ће све бити у реду али код нас у Братунцу ништа не може да буде у реду.
Дворана за коју су добили обећања локалне власти и начелника да ће бити реновирана и адаптирана за прволигашко такмичење, три дана пред почетак лиге изгледа скоро исто као и прије пар мјесеци. Осим новог паркета, пар замјењених сијалица и неколико туш батерија у свлачионицама, све остало изгледа веома јадно. Трибине прљаве, даске поломљене, зидови као у циркусу, прозори полупани, свлачионице и мокри чворови јадни, расвјета на граници дозвољеног… Ако све то некако и може да се провуче комисији КС БиХ, једна ствар неће моћи – гријање. Без гријања, неће бити могуће тренирати, нити играти утакмице.
Зар је могуће да ова општина није у стању реновирати једну од најбољих дворана у регији? Колико је за то потребно новца? Да се можда одборници, начелник, председник скупштине или можда њихови замјеници одрекну 50% своје превисоке плате, било би новца за много више од једне дворане у Братунцу.
Остаје нам да се надамо да ће неко почети бринути бригу о овом граду, о његовој инфраструктури. Надамо се да ће овај град добити домаћина каквог заслужује, ма ко год он био. Ред је…