Друштво Политика

ИНЦИДЕНТИ У СРЕБРЕНИЦИ

Како незванично сазнаје наш портал, синоћ је у просторијама удружења „Дрина“ Сребреница одржан састанак свих бошњачких лидера у Сребреници са једном тачком дневног реда – Локални избори 2020.

Састанак који је јуче организован у Сребреници водио је Зулфо Салиховић, предсједник демобилисаних бораца такозване Армије БиХ и њихов одборник у локалном парламенту. Иницијатор овог састанка и хомогенизације Бошњака за локалне изборе био је ОО ПДА (Покрет Демократске Акције).

У току састанка и расправе дошло је до свађе између бившег начелника ове општине, Ћамила Дураковића и бившег предсједника Исламске заједнице у Сребреници, а сада предсједника ОО СДА и посланика у Вијећу народа РС, Алије Табаковића. Како је за наш портал потврдио портпарол МУП РС Миљан Бобар, полицији у Сребреници је поднесена пријава од стране Алије Табаковића против Ћамила Дураковића и припадници полиције раде на расвјетљавању овог догађаја.

Подсјећамо наше читаоце да је ПДА странка настала директно из партије СДА. 
Један од политичких циљева ове партије је хомогенизација и национална доминација Бошњака у Подрињу, коју за почетак остварују кроз низ невладиних организација које тајно финансирају. Под маском суживота, помирења и толеранције, заједно са ратним бошњачким злочинцима као активним члановима ове партије (Смајо Манџић – Манџа), организовали су концерт Жељка Јоксимовића које је формално организовало удружење „Подриње“, а финансирао Азмир Хусић, потпредседник партије ПДА.

Овај подухват је наивно подржала и братуначка општина, а портал Деспотовина је одлучно наступио против наведеног концерта. Због указивања на ове закулисне активности наш портал је био изложен великим притисцима, нападима и осудама за ширење националне нетрпељивости.