Братунац и Сребреница Друштво Политика

ДРУГИ ДАН БОЈКОТА У СРЕБРЕНИЦИ – НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ

Други дан бојкота наставе у Сребреници стижу охрабрујуће вијести. Наиме, Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић долази у Сребреницу у понедјељак на састанак са родитељима. Надамо се да ће тај састанак уродити плодом и да ће коначно и сама министарка да се увјери да стање у Сребреници баш и није онако како су њој образлагали најближи сарадници.
Да је борба са домаћим непријатељем много тежа и непријатнија, него борба са туђим злом, јуче је могла искусити већина родитеља, али и сви они који подржавају њихову борбу.
Увидјели су да подршка српских политичара бошњачким захтјевима није случајна, него један манир попуштања, избјегавања рјешавања проблема и пуштање свега крају, јер је навикнуто да Србин трпи без граница. Да се не ради о људским животима, било би и разумљиво. Али у ситуацији када се ствара атмосфера безнађа код српског народа у Сребреници, то је фатално.
С обзиром да су нам се јуче јављали поједини родитељи и наставници са жалбом да директор школе Драги Јовановић врши страховит притисак на њих и поједине наставнике и тиме покушава да осујети њихову праведну борбу, јутрос смо га позвали. На наша питања није желио давати усмене изјаве.
Из иницијативе родитеља моле да се сви они политичари којима је важнија столица од општег добра окану притисака иначе ће такви бити јавно прозвани за издају народа и дјеце Сребренице.