Братунац и Сребреница Друштво Политика

ДИНАСТИЈА

Начелници Гацка Милан Радмиловић и Братунца Недељко Млађеновић рекордери су у Републици Српској по начелничком стажу, јер се на челу својих локалних заједница налазе од 2000. године и у новембру ће по шести мандат.

У стопу их прати први човјек Угљевика Василије Перић, који је на ту функцију први пут изабран 2001. године и од тада, исто као Радмиловић и Млађеновић, није изгубио ниједне изборе, а у новембру ће се борити за још четири године на челу Угљевика. Послије њих тројице, најдуже у фотељи је начелник Дервенте Милорад Симић, који је на ту функцију дошао 2004. године. Симић ће у трку и за пети мандат, а по дуговјечности на челу локалних заједница слиједе градоначелник Зворника Зоран Стевановић (СНСД), који је на тој функцији од 2007. године и Радо Савић (СДС), који је у фотељу начелника Лопара изабран 2008. године. И Стевановић и Савић поново су кандидати својих странака за исте функције.

Начелник Братунца Недељко Млађеновић, који је до сада побјеђивао као кандидат СДС-а, а на новембарским изборима ће наступити као кандидат СНСД-а, каже да су резултати једина формула његовог успјеха.

– Братунац је једна од финансијски најстабилнијих општина и без превеликих дуговања. Поносан сам што је за 20 година, колико сам начелник, у Братунац инвестирано више од 200 милиона марака, а уколико поново добијем повјерење својих суграђана, циљ ми је да приведем крају још неколико пројеката, као што су завршетак изградње граничног прелаза, бесцаринске зоне и нове зграде општинске управе, али и низ других инфраструктурних пројеката – каже Млађеновић.

Апсолутни рекордер на мјесту начелника у цијелој БиХ је први човјек општине Теочак Тајиб Муминовић, који је на тој функцији од ратне 1994. године. Послије њега слиједи начелник Коњица Емир Бубало, који је на чело те херцеговачке општине засјео 1997. године.

извор: Глас Српске
фото: СРНА

P. S. Два питања за све млађе од 30 година…
-Да ли знате име начелника општине Братунац прије Недељка Млађеновића?
-Слажете ли се са Начелником да је Братунац стабилна и развијена општина у коју је уложено 200 милиона КМ?

P. P. S.
Знамо да су избори близу и да је, као што то бива, најпаметније ћутати док се не види ко колико нуди. Ипак, не морате само критиковати, можете и похвалити ако сматрате да имате шта и кога.
То вам нико неће замјерити.

Коментаре можете оставити на нашој фејсбук страници.

 

коментар

Притисните овде да пошаљете коментар
  • Опет сељаци продају свој глас за паре, овога пута за 100 марака, расте цијена али вратиће се и иложено, не сумњам. Е туго, народе жалосни, на шта сте спали, да немате части, шта вам значи 100 марака.