Вијести Друштво

„ДЕСПОТ“ НА САЈМУ У АБУ ДАБИЈУ

У „Техничком ремонту Братунац“ припремају се за учешће на Међународном сајму војне индустрије, у Абу Дабију, 17. фебруара. На једном од најпрестижнијих свјетских сајмова, представиће потенцијале Српске у намјенској индустрији.

Један од адута ТРБ-а, на престижном сајму, могао би бити пиштољ, тзв. „Вампир“, којег ремонтови инжењери и конструктори усавршавају неколико година.
– Пиштољ има све што треба да има савремено оружје, дизајн, прецизност. Његове могућности су да испали 100.000 метака – каже Владимир Поповић, конструктор на пројекту „РС9“.

Посјетиоцима и потенцијалним купцима биће представљена и „машина за деминирање“, производ искључиво домаће производње.

Тржиште ове компаније су земље блиског истока, Азије и Африке. Све је то резултат истраживања, улагања и запошљавања младих кадрова у посљедње четири године.
– Када знамо да ће на сајму излагати Американци, Французи,…ми се трудимо у нашем сегменту да будемо конкурентни и успјева нам у томе – ријечи су Славенка Ристића, власника ТРБ Братунац.

На сајму у Абу Дабију ТРБ ће, осим пиштоља и машине за деминирање, представити и пројекат производње муниције, а потенцијалним купцима биће представљено и вишенамјенско возило ДЕСПОТ, које је домаћа јавност имала прилику да види у дефилеу за Дан Републике Српске.

извор: РТРС