Братунац и Сребреница Друштво Спорт

ДАН ПОБЈЕДНИКА – НОЋ ШАМПИОНА – КК БРАТУНАЦ

Била је то ноћ када су кошаркаши КК Братунац златним словима исписали странице спортске историје овог града.

На данашњи дан, прије тачно двије године, КК Братунац је остварио највећи успјех у својој дугогодишњој историји. У паклу спортске дворане у Братунцу, пао је велики Борац из Бањалуке. Резултат у серији је био 2:1 за наше момке и те ноћи играла се четврта утакмица финала у нашем граду. Те ноћи чудо се десило – убједљивих 67:52 за 3:1 у серији против сјајне екипе Борца.

Али ко је то могао замислити на почетку те сезоне? Ако се вратимо само једну годину уназад, када је наш тим био на ивици амбиса, међу последњим екипама Прве лиге, на папиру прежаљени друголигаш, свједочили смо тада правом спортском чуду, Попут феникса ти момци су се подигли из пепела и сасвим заслужено подигли пехар намјењен прваку Републике Српске за кошаркаше. НЕЗАМИСЛИВО!
Кубурили су са повредама, са финансијама, са несређеном двораном, играњем домаћих утакмица на „туђем“ терену, јурили су мјесто међу најбољима током цијеле сезоне, а на крају, кад је било најпотребније подигли су самопоуздање на највиши могући ниво и крајњим напорима ухватили 4. мјесто и последњи воз за плеј-оф! Тамо им тек нико није давао шансе… А онда су потврдили зашто су једно од највећих изненађења откако се ова лига игра… У полуфиналу су срушили Леотар, непобједиви тим регуларног дијела сезоне, а онда у сјајној финалној серији, максимално узбудљивој и непредвидљивој, сломили жесток отпор великог Борца из Бања Луке!

Невјероватна подршка навијача у братуначкој дворани била је можда и пресудна! „Мамбе“ у свом најбољем издању и скоро 2 000 Братунчана погурали су наш тим до коначне побједе, носећи их громогласном подршком и хуком са трибинама током цијеле утакмице! Чинило нам се да никад прије, и никад касније, дворана није била тако испуњена, а навијачи бучнији.

На крају, поред титуле наши играчи добили су и два индивидуална признања, капитен Горан Богичевић добио је признање за најбољег асистента лиге, а јунак финалне утакмице утакмице, Небојша Еркић, после 23 поена, добио је титулу за најкориснијег играча финалне серије!

Свакако да до тих признања не би дошли да те сезоне нису имали сјајну подршку својих сабораца, сјајних центара, Милидрага и Ковача, затим Купусовића, Пилиндавића, Лазића, Милоша Деурића, као и талентованих момака нашег клуба: Милошевића, Алемпића, Јокића, Дероњића, Максимовића!

Све похвале иду и Управи клуба, која је урадила сјајан посао те сезоне и уложила огроман труд у овај пројекат!

Посебна захвалност и можда највећа заслуга за остварени успјех иду на адресу стручног штаба, на челу са сјајним тренером Миливојем Микијем Млађеновићем, који је изгарао цијеле сезоне, вјеровао у своју екипу и показао им пут до освајања наслова првака!

Овај тим је урадио што ниједан прије није и заувијек ће остати уписан златним словима у дугој историји нашег клуба!

Коментаришите вијест

Притисните овде да пошаљете коментар