Друштво Политика

ДА ЛИ ЈЕ ВЛАДИМИР ИЛИЋ НОВИ КАНДИДАТ ЗА НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ СРЕБРЕНИЦА?

Како пише у свом најновијем издању недељник „Афера“,
http://nedeljnikafera.net/srebrenica-radikal-ilic-protiv-g…/
Владимир Илић, син предратног сребреничког судије Слободана Илића, најавио је своју кандидатуру за мјесто начелника општине Сребреница на локалним изборима који ће бити одржани почетком октобра 2020. године.

Ко је Владимир Илић?
Његов отац Слободан је био сребренички предратни судија кога је, по тврдњама бившег високог функционера СДА у Сребреници Ибрана Мустафића, почетком рата 1992. године у селу Залазје мучио вадећи му ножем очи, а затим звјерски заклао командант злочиначке тзв. 28. дивизије Армије БиХ, Насер Орић. И поред свједочења Ибрана Мустафића о овом страшном злочину над Слободаном Илићем, суд БиХ је ослободио кривице Насера Орића. Чини се да је Орић вадећи очи сребреничком судији заправо ослијепио правду у овој земљи за којом вапи 3267 Срба убијених у Подрињу од стране муслиманских злочинаца из заштићене зоне УН у Сребреници за вријеме протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

О храбром Слободану и његовој мученичкој смрти углавном смо све сазнали али ко је Владимир Илић, његов син?!

Владимир је тренутно председник ОО СРС у Зворнику гдје живи уназад неколико година са својом породицом. Ожењен је и отац двоје дјеце. О разлозима његове кандидатуре за начелника општине Сребреница покушали смо сазнати у директном разговору са њим.
Изашао нам је у сусрет потврдивши да постоји идеја о његовој кандидатури, да ће за исту имати подршку од председника СРС, др Војислава Шешеља и да ће вјероватно бити формиран „Покрет за Сребреницу“ који ће чинити неколико партија са српским предзнаком које се противе кандидатури актуелног начелника ове општине Младена Грујичића као заједничког кандидата испред реда српског народа.
Ипак, како је Владимир рекао за наш портал, више детаља ћемо сазнати следеће седмице када ће се он обратити јавности званичним саопштењем.

Нема сумње да нам предстоје велики политички и национални изазови у години која долази.