Братунац и Сребреница Друштво Друштво

ЋАМИЛЕ, ЋАМИЛЕ, ТУКЕ ТЕ ЗАЈМИЛЕ

Баш смо се питали када ће ђаво почети да чепрка.
Није му нешто ишло у задње вријеме. Међутим, вријеме лети. Приближава се Васкрс и биће везан силом Божије побједе. Зато је пожурио да искористи ово мало времена што му је остало да унесе зло и немир.
А преко кога ће то да уради него преко типова као што је Ћамил Дураковић. А гдје него у Сребреници. А кога напасти него о. Луку и манастир Карно, кад им већ о. Александар није дао повода.
Рецепт је опробан. Ствар која је дала повода толико се надувава док не постане медијска бомба лажи. И обавезно удар на светиње. Јер, то ђавола и боли: светиња! Као што је Ћамилов ахбаб Насер ударао на српске свете празнике, тако и Ћамил исто напада.
Повод је то што данашњи надлежни органи Републике Српске одају почаст за 11 полицајаца, који су тога 12. априла ’93. часно обављајући своју дужност положили своје младе животе у темеље Републике Српске. Тога дана су Насерови шумски бандити, исламски фанатици и терористи, пуцали у надлежне власти.
Брине се Ћамил да Срби, одајући почаст својој браћи, не наруше законе државе, да се не заразе случајно вирусима. Брине Ћамила и што се пјесме пјевају и сједи ван прописа. Кад треба напасти о. Луку и Србе пуна им уста државе и закона. А кад је требало бринути да се не пуца на државу, да се не краде струја, да се не иде у криволов, да се не хушка пас да уједе монаха, тад се некако није бринуо за законе. Добро је рекао и о. Лука: „Они који немају никакав углед и ауторитет у својој кући (или су разорили сопствену породицу) баве се туђим животима и паметују (кад би имали чим).“
Али, све је прошло, па ће проћи и ово. Медијска хајка ће се захуктати и трајаће до Васкрса, јер даље не може и да хоће. Разумијемо да Ћамила зло сврби изнутра, као трихинела коју је зарадио негдје у криволову, али ми му не можемо помоћи. Можемо само да му у шали поручимо у стилу Ибрана Мустафића: „Окани нас се, Ћамиле, туке те зајмиле!“.