Апели за помоћ Друштво

БРАТУНЧАНИ, ПОМОЗИТЕ МАЛОЈ ВАСИЛИЈИ КРСТИЋ

Драга браћо и сестре,
ових дана је нажалост много објава у којима позивамо на помоћ болесним и угроженим. Посебно тешко је видјети да је помоћ потребна оним најмлађима.

Чланови Светосавске омладинске заједнице из Братунца поставили су вечерас кутију за добровољне прилоге којима ћете помоћи лијечење Василије Крстић из Љубовије. Кутија се налази у маркету „Зворничанка“ у Братунцу.

Василија Крстић је дјевојчица која има 6 година и болује од изузетно ријетке болести `синдром кратког цријева` (Short Bowel Syndrom). Она има потребу за редовним праћењем (Аcido) базног статуса крви (гасне анализе).
Та анализа се ради само на клиникама. Василија је због природе болести једино дијете у Србији којем је та анализа константно потребна, од једном дневно, до најдуже једном седмично. Апарат је добила на коришћење од фирме која увози апарате и кетриџ и он се налази у Дому здравља у Љубовији на дјечијем одјељењу. Проблем је кетриџ који кошта 46.000 динара и траје само 21 дан.

Њена мајка се обраћала свима… Министарству здравља, па чак и кабинету Председника Србије, али свуда је добила одговор да НИЈЕ У ЊИХОВОЈ НАДЛЕЖНОСТИ!
Зато молимо све људе великог срца који су у могућности да помогну малој Василији!

Број жиро рачуна је:

Динарски: 160-5700101025390-36 Banca Intesa
Девизни: РС35160573020041574046
Сњежана Крстић
Карађорђева 90
15320 Љубовија
Србија