Друштво Опште

БРАТУНАЧКИ ВАТРОГАСЦИ И ДЈЕЦА

Територијална ватрогасна јединица Братунац је 18.04 и 23.04. имала посебну част да у просторијама Јединице угости две групе чланова удружења родитеља хендикепиране деце и омладине „Лептир“ Сребреница, који су у пратњи свог стручног особља присуствовали предавању о понашању у одређеним кризним ситуацијама.

Предавање је водио Златан Симић, дипл.инж.ЗОП-а уз асистенцију припадника Јединице.

„Била нам је част што су ови другари изразили жељу да посете нашу Јединицу и да се упознају са пословима ватрогасца-спасиоца, и да нешто науче од нас о начину понашања у одређеним ванредним ситуацијама. Захвалан сам им на указаном поверењу, пажњи и труду који су посветили током рада и најискреније им желим да научено од нас, ако Бог да , никада не буду имали потребу да примене у реалним ситуација.
Ово је врло осетљива категорија деце и мора се константно радити на њиховој едукацији о опасностима које могу да се догоде као и превентивним радњама које морају да предузимају како до истих не бих дошло.
У наредном периоду предстоји нам још оваквих активности за децу из околине Братунца, а у припреми је и програм предавања за децу у нашим школама“