Друштво

Братунац: Помоћ за 7 породица погинулих и несталих

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Братунца подијелила је данас помоћ за 7 својих чланова. Помоћ у роби и новцу члановима породица је уручила предсједница ове организације, Радојка Филиповић, која је рекла да је ова помоћ обезбјеђена поводом предстојећих божићних празника.

„Овим скромним поклонима желимо бар мало да обрадујемо ове породице у дане нашег најрадоснијег празника. Свим породицама желим све најбоље у години која је пред нама, а породицама несталих да коначно пронађу своје најмилије“, рекла је Радојка Филиповић.

Чланови породица су изразили велику захвалност на помоћи коју су добили, а која им, како кажу, представља знак да нису заборављени и остављени и да постоји неко ко мисли о њима.

„ Ја сам у рату изгубила мужа. Погинуо је 1993. године и од тада сам сама са троје дјеце. Представници организације нас редовно посјећују и обавјештавају и хвала им за све што раде за нас. Није мала ствар када вас се неко сјети. Велико хвала свима, а посебно предсједници организације која је увјек ту за нас“, казала је Милица Божић из села Факовићи код Братунца.

Драгутин Милановић, чији син Душан је нестао 1992. године на Бјелашници, а он сам провео двије године у логору „Силос“, такође се захвалио али и додао да га помало боли небрига осталих организација и надлежних према овим категоријама.

„Од 92. године не знам ништа о сину. Све говоре тражи се али ја ништа не видим. Нико ме никада није посјетио и саслушао осим предсједнице ове организације. Ја ово не могу никада заборавити“, рекао је Драгутин.

Организација заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Братунац већ десет година организује подјелу помоћи својим члановима у дане божићних празника, а сличне акције спроводи и поводом Васкрса и 15. септембра, Дана погинулих и несталих бораца ВРС.