Друштво Спорт

БИЦИКЛИСТИЧКА АВАНТУРА КРОЗ МИОНИЦУ

Протеклог викенда општина Мионица је била место окупљања заљубљеника у планински бициклизам. Око педесет поштоваоца овог све популарнијег спорта, међу њима и момци из Братунца (Драган, Перица и Ацо), који привлачи све већи број људи окренутих природи, спорту, здравом телу и духу, уживало је прелепим и незаборавним пределима мионичког краја возећи МТБ авантуру „Стаза здравља Бања Врујци“.

Стаза дуга око 45 километара протезала се преко шума, брда, пољана и других предела идеалних за развој овог све популарнијег спорта. Учесници овог бициклистичког доживљаја су имали прилику да виде неке од значајних културно-историјских ресурса као што је Родна кућа војводе Живојина Мишића у Струганику, црква брвнара Покрова Пресвете Богородице у Планиници, и Музеј Камена и Кућа чаја у Паштрићу.

У незаборавној авантури која је о јутарњим часовима започела испред хотела „Врујци“ у Бањи Врујци уживали су гости из земље и иностранства. Судећи по позитивним утисцима и искуствима које су учесници овог активног викенда понели кући са собом, ово ће бити прво у низу окупљања љубитеља планинског бициклизма.